Megnyugodhat Kunszentmárton, elfogták a fiatal bűnözőket

Megosztás

A Metropol arról ír, egészen durva lincshangulat alakult ki Kunszentmártonban az elmúlt időszakban. A helyi lakosok hónapok óta panaszkodnak arról, hogy kifosztják házaikat, betörnek hozzájuk. Volt, hogy a mélyhűtőből pakoltak ki, máskor tyúkokat vittek, végül az ámokfutásnak a rendőrség még időben véget vetett.

Január elején a Szol24-en is beszámoltunk róla, hogy egészen áldatlan állapotok uralkodnak Kunszentmártonban. Akkor a Ripost cikke hívta fel a figyelmet országosan a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településre, ahol sorozatosan követték el a lopásokat.

„Szegény idős emberekhez is betörnek, nem válogatnak. Én megértem, hogy nincs pénz és az éhség nagy úr, de kérjenek és adunk! Ne vegyék el azt, ami nem az övék! Korábban többször is láttam esténként az utcán mászkálni ezt a fiatalokból álló társaságot, volt köztük kiskorú is… Szerintem ők voltak azok, akik kifigyelik a házakat, majd betörnek, amikor látják, hogy elmentek otthonról a tulajdonosok” – mondta egy helyi lakos.

Egy másik kunszentmártoni, Zoltán szintén a Ripostnak árulta el, hogy teljesen kipakolták a hűtőládájukat, sőt, az udvaron levő új autó akkumulátorát is elvitték.

Szarka László önkormányzati képviselő jó hírről tájékoztatta a település lakóit: az állandó betörések miatt már nem kell aggódni, ugyanis január 18-án reggel előállítottak egy férfit és három fiatalkorú bűntársát, akiket többrendbeli lopással gyanúsítottak meg. A négy elkövető ráadásul olyan lopásokról is beszámolt a rendőrségnek, amelyekről még tudomásuk sem volt.

„Számomra is nagy öröm, hogy a mai nap folyamán a sorozatos betöréseket elkövető fiatalok rendőrkézen vannak! Abban bízok, hogy még időben észhez fognak térni és egy normális élet vár rájuk!” – írta a Facebookon Szarka.

Képek: police.hu

Kapcsolódó cikkek